Wat de -bliep- zijn deep dives?

Oplettende bezoekers van WordCamp Nederland zullen hebben gezien dat we bij de Oproep voor Sprekers een nieuwe term hebben toegevoegd: Deep Dive. We hebben deze huisstijl vol vissen en zeedieren natuurlijk niet voor niks gekozen, dus vandaag beantwoorden we de vraag “wat de -bliep- zijn Deep Dives?”

Een gevarieerd programma

WordCamp Nederland heeft, in zijn lange en tumultueuze bestaan, altijd getracht om een gevarieerd programma te bieden waarin er voor ieder wat wils is. Dit heeft geweldige edities en geweldige presentaties opgeleverd, maar heeft ook meer dan eens de feedback opgeleverd dat sommige onderwerpen sterk onderbelicht werden. Met de deep dives willen we daar verandering in brengen.

Wat is een deep dive?

Simpel gezegd betekent dit dat we op zowel donderdag als vrijdag één thema hebben waar een groot deel van de presentaties en workshops over gaan. De thema’s die we voor deze editie hebben uitgekozen zijn page-builders en e-commerce. De talks en workshops rondom deze thema’s zullen zoveel mogelijk aspecten van deze thema’s proberen te belichten en kunnen ook wat dieper ingaan op de materie.

Deep dive: Page-builders

Onder page-builders verstaan we alles van WordPress’ eigen Site Editor tot Elementor, WP Beaver Builder en alles wat daar tussenin zit. Page-builders zijn er al jaren in WordPress-land, maar sinds 2022 is WordPress zelf ook bezig om de Site Editor uit te breiden en te promoten; wat betekent dit voor het page-builder ecosysteem en hoe verhouden deze tools zich tot de wat oudere manier van websites bouwen met WordPress?

Deep dive: e-commerce

Natuurlijk biedt WordPress zelf een e-commerce oplossing in de vorm van WooCommerce, dus hier kun je enkele zeer interessante presentaties over verwachten, maar denk bij e-commerce ook aan case-studies waarbij techniek en marketing samenkomen of regelgeving rondom accessibility. Als je een webwinkel hebt, beheert of aan het maken bent wil je deze talks en workshops niet missen!

Is dit dan alles?

Hoewel we met de deep dives wat meer de diepte op willen zoeken, zijn we ook nog steeds op zoek naar een breed scala aan talks. Onze main stage zal helemaal beschikbaar zijn voor algemenere onderwerpen die voor een breed publiek aantrekkelijk zullen zijn. Er is ook ruimte voor workshops over andere onderwerpen. Ook als je niets met page-builders en e-commerce doet, is WordCamp Nederland voor jou (als spreker of bezoeker) dus super interessant. We zien je graag in september!