Speakers

Organizers note: You can enter content for this page in the Speakers menu item in the sidebar.

  • Andrew Killen

    I’ve been working with the Web since 1994 when I was intel’s internet engineer for Europe. I’ve worked on many things over the years for start-ups, scale-ups, global corporate’s, national industries, NGO’s, Banks, and Fortune top 10 companies. For Dutch people, perhaps my best known thing was being a founder & CTO of pricewise.nl, but for the WordPress Community, I am probably best known for being the lead admin of the Facebook group WordPress Hosting. I’m a full stack developer, that knows a lot about servers & hosting, also an Englishman in the Netherlands, and fluent enough to have a good chat in Dutch.

  • Cindy van den Berg

    Geboren in het Westland met al vanaf mijn 12de levensjaar een passie voor websites én CSS. Na vele jaren links laten liggen ben ik nu sinds 4 actief als webdesigner én learndashbouwer. Inmiddels bouw ik al 3 jaar fulltime leeromgevingen op hoog niveau en geoptimaliseerd in design, klantreis én klantbeleving. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een combinatie van CSS én een pagebuilder.

    Deze design kennis én skills breng ik nu, naast de techniek, met veel plezier over aan andere webdesigners en VA’s

  • Dave Loodts

    Professionele websitebouwer sinds 2006 bij mijn eigen bedrijf Davel.be. In 2018 heb ik Woofers.be opgericht om actieve en ambitieuze eigenaren van WooCommerce shops te ondersteunen. Met een passie voor WooCommerce en e-commerce, deel ik graag mijn kennis en ervaring met klanten en de WordPress community.

  • Ferdy Korpershoek

    In 1999 maakte ik mijn eerste website met Frontpage express. Daarna ging ik over op Dreamweaver, Joomla en in 2011 maakte ik de overstap naar WordPress. Na het maken van websites en thema’s (op maat voor klanten) begon ik in 2015 mijn kennis over het maken van websites te delen in 2015.

    Nu ben ik bezig met het geven van uitleg over de beste WordPress tools zodat mensen kunnen leren hoe ze zelf een website kunnen maken.

  • Fleur Heesen

    Ik ben team lead van het Academy-team bij Yoast. Mijn doel is om de kennis binnen ons bedrijf toegankelijk te maken voor iedereen. Met onze cursussen op Yoast SEO academy geven we iedereen een eerlijke kans om hoog te ranken in zoekresultaten.

  • Gyurka Jansen

    Gyurka Jansen (Dordrecht, 1979) is Project Manager bij Business Insider Nederland en zelfstandig media-adviseur. Hij stond aan de wieg van TPO.nl en is mede-oprichter van De Coöperatie en Reporters online. Gyurka schreef mee aan het lesboek ‘media’ en was regelmatig te horen op de radio. (Radio 1 (‘Echte Jannen’ – PowNed, ‘Vrijdagmiddag live’ – AVRO), Radio 2 (‘Tijd voor Twee’ – KRO), Business News Radio en Radio Apeldoorn)

  • Jaime Martinez

    Jaime is zelfstandig webdeveloper en jarenlang WordPress enthousiast. Hij werkt aan mooie en gevarieerde projecten waar altijd een leuke technische uitdaging in zit. Van grote imports, flinke multisites en back-end optimalisaties tot toegankelijke front-end code. Hij weet er wel raad mee.

    Jaime is te bereiken via https://jaimemartinez.nl, op twitter via @jmslbam of op Mastadon via toot.re/@jmslbam

  • Jeroen Kloppenburg

    De afgelopen 10 jaar ben ik bezig met het ontwikkelen en onderhoud van WordPress websites. Eerst in dienstverband en de afgelopen 3 jaar via mijn eigen bedrijf: Webatleten. Hierbij ligt mijn kracht aan de technische kant: front-end/back-end development, servers inrichten, beveiliging en maatwerk applicaties. Het liefst werk ik aan mooie technische uitdagingen zoals: debuggen van code, API koppelingen, complexe maatwerk websites (en shops/platforms), meertaligheid, plugins, bash, hosting en automatiseren van processen. Eigenlijk heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken.

    In het dagelijkse leven geniet ik van mijn gezin en sport ik graag. Daarbij onderneem ik graag leuke dingen zoals een nachtje weg, lekker naar het strand, een cabaretier bezoeken en barbecueën in de tuin.

  • Jessica Risch

    Mijn naam is Jessica Risch, 32 jaar en oprichter en eigenaar van Woosa.

    Sinds 2013 ben ik actief in de markt van e-commerce en help ik ondernemers met het bouwen van hun WordPress en WooCommerce websites. Op de middelbare school heb ik mijn werkstuk over de Bijlmerramp ooit ingeleverd, als WordPress website.

    Mijn passie voor WordPress is groot en ik overtuig mensen graag van de kracht van WordPress. Inmiddels kan ik deze boodschap middels mijn bedrijf Woosa naar buiten brengen en leveren we hoge kwaliteit plugins in de categorie Dropshipping en Marketplaces voor WooCommerce webshop-eigenaren.

  • Juliette Reinders Folmer

    Juliette Reinders Folmer is an opinionated, passionate busy-body with a prolific portfolio of contributions to various high profile open source projects over the years. She is co-author of PHPCompatibility, initiator of PHPUnit Polyfills and created the PHP Cheatsheets. She is also the co-maintainer of both PHP_CodeSniffer and the WordPress Coding Standards.

    Juliette regularly speaks at conferences and is always happy to discuss how we can all contribute to changing both the dev-culture as well as our code, to be better.
    Juliette is self-employed and based in the Netherlands.

  • Koen Huybrechts

    Koen houdt van lezen en nadenken over het verbeteren van WordPress, het liefst met een doppio of een espresso. Hij is erg kieskeurig als het op koffie aankomt, je kunt hem een koffiesnob noemen. Denk je dat je een probleem hebt? Praat met Koen, hij denkt in oplossingen, is een bron van unieke ideeën en zijn slogan is ‘er zijn altijd opties’. Wil je hem verrassen? Neem hem mee naar een plek met lekker eten en je scoort zeker punten!

  • Manon van der Weegen

    Ik ben Manon, webdesigner en grafisch ontwerper. Ontzettende autodidact ook. Mijn eerste website probeerde ik te bouwen met prestashop. Duurde niet zo lang voordat ik overstapte op het grote en een beetje enge WordPress. Beste keuze ooit. Met behulp van Elementor lukte het me ruim 6 jaar geleden om een fijne webshop te bouwen. Daarna groeide mijn bedrijf organisch (wie heeft jouw website gemaakt?) heel erg hard en ik besloot om er mijn fulltime werk van te maken. Dat is nu ruim 5 jaar geleden.

    Ik ben richt me met mijn eigen producten vooral op vrouwelijke ondernemers. Zij willen graag zelf aanpassingen kunnen doen aan hun website wanneer ze zich weer iets in hun hoofd hebben gehaald. Elementor bied ze die mogelijkheid. Ik wil niet zeggen dat Elementor helemaal geen geheimen meer voor me heeft, daarvoor kan je er te veel mee, maar ik ken hem als mijn broekzak (je weet wel, waar af en toe opeens een verdwaald muntje in blijkt te zitten)!

    Verder ben ik een open boek. Ask me anything en je krijgt altijd een eerlijk antwoord.

  • Marieke van de Rakt

    Marieke van de Rakt was mede-eigenaar en CEO van Yoast totdat Yoast in 2021 verkocht werd. Sindsdien is ze actief als investeerder in verschillende (WordPress) bedrijven. Ze is eveneens oprichter van het Empowerwoment Project.

    Marieke is een marketeer en content-specialist en zet zich als investeerder graag in om vrouwelijk ondernemerschap te bevorderen. Ze is verslaafd aan cola light en houdt van ballet.

  • Marre Smit

    Marre Smit – Webdesigner & Mentor voor webdesigners
    Marre doet niets liever dan mensen helpen trots te zijn op hun bedrijf, of dat nou in de startblokken staat of al even meedraait. Mijn kracht ligt bij het creatieve praktisch maken. Bij ondersteunen en begeleiden van webdesigners in het opzetten van een succesvolle web business en hen te helpen betere ondernemers te worden.

  • Matt Cromwell

    Matt is co-Founder of GiveWP and now Senior Director of Customer Experience at StellarWP. He’s passionate about helping WordPress product owners level up their marketing and monetization strategies. He’s the co-host of WP Product Talk and Glam that Plugin. Matt was born and raised in California, but lives now with his wife and four children in Germany.

  • Mok Heijmerink

    Mok Heijmerink is webdesigner, online marketeer en eigenaar van Webbouwen aan de keukentafel. Ruim 18 jaar ontwerpt en bouwt zij websites in WordPress op basis van verbindende marketing principes. Met haar persoonlijke en no nonsense benadering heeft ze al duizenden ondernemers geholpen aan een website waar hun unieke waarde vanaf spat om zo op natuurlijke manier de harten van hun ideale klanten te veroveren.

  • Niels de Blaauw

    Met een unieke combinatie van een achtergrond in Communicatie en Multimedia Design en meer dan 15 jaar ervaring in web development, is Niels de Blaauw een expert op het gebied van webontwikkeling en e-commerce. Sinds 2016 is Niels onderdeel van het team bij Level Level, een full-service WordPress agency. Daar begon Niels als Fullstack ontwikkelaar en groeide door tot de huidige positie van CTO.

    Bij Level Level is Niels verantwoordelijk voor diverse facetten van de onderneming, variërend van strategische technologische beslissingen tot praktische ontwikkelingstaken. Als een Senior Ontwikkelaar en Systeemarchitect, heeft Niels niet alleen een diep inzicht in de technologische aspecten van e-commerce maar ook een sterk gevoel voor wat klanten nodig hebben om een grootschalige webwinkel op te zetten.

  • Nynke de Blaauw

    As manager partnerships at Yoast, Nynke is focused on providing more value for Yoast customers by creating strategic partnerships within the WordPress ecosystem. Her background at a B2B marketing agency and gut feeling for customer success help her to spot opportunities and set up fruitful collaborations with hosting companies, agencies and other major players on the web.

    Besides, she loves to add her value to the success of Yoast customers by helping out in customer support, onboard new users through helpful webinars, and training her teams to connect their daily community involvement to business goals. As a proud cat mom, she will tirelessly tell you that black cats are not bad luck, something you’ll see reflected in her use of the black cat emoji 🐈‍⬛

  • Rian Rietveld

    Rian is specialist web toegankelijkheid en werkt in Rotterdam voor het webbureau Level Level als accessibility consultant. Daarnaast geeft ze les bij het online studie platform over toegankelijkheid: The A11Y Collective. Ze is van begin tot eind betrokken bij webprojecten en ze traint zowel het Level Level-team als hun klanten in webtoegankelijkheid. Daarnaast geeft Rian in-house trainingen, workshops, cursussen en consultancy voor de grote webbureaus. Ze deelt haar kennis graag bij WordCamps en conferenties wereldwijd. Als ze niet aan het programmeren, reviewen of lesgeven is, werkt Rian graag in haar tuin.

  • Ryan Hellyer

    Kiwi former scientist and WordPress veteeran who used to live in Canada, then Norway and now Germany. I’ve worked on a ton of different WordPress projects, plugins and themes.

  • Simon Wijhe

  • Slobodan Manic

    Slobodan is a website optimization consultant located in Matosinhos, Portugal. I specialize in e-commerce conversion rate optimization, performance optimization, and technical SEO. I also host a podcast about website optimization called No Hacks Show .

    More info at https://slobodanmanic.com/about/

  • Team WCNL

  • Thorsten Frommen

    Thorsten is an experienced software engineer and tester with a computer science MS degree from RWTH Aachen University, Germany, working in the web since 2000. He led and supported several fully-remote teams to architect and deliver highly complex enterprise WordPress projects and collaborate with multi-stakeholder client teams. Currently, Thorsten is working as Principal Engineer at Inpsyde, Europe’s biggest WordPress agency.

    Since the first official German WordCamp in Hamburg in June 2014, Thorsten fell in love with the WordPress community and WordCamps, in particular, where he likes to both gain and share knowledge. Thorsten is a big fan of Open Source, as well as an advocate of object-oriented design, and software testing.

  • Wijnand van Leeuwen

    I’m a software developer and entrepreneur. When I was studying philosophy at the University of Amsterdam, I was building single websites and big SaaS applications using WordPress. Working on these applications and all the stuff surrounding them always made me strive for even more efficient and even more productive ways of utilising this huge ecosystem to create the best software I could. This led to me and my three co-founders starting WPCS.io: a could platform that makes multi-tenant WordPress a breeze to work with. With everything I’ve learned in the last 12 years of working with WordPress, WPCS.io is the platform I wish I had 10 years ago.

  • Xandra van Merrienboer

    Hoi, ik ben Xandra. Coach en trainer met een achtergrond in het voortgezet onderwijs. Als gediplomeerd NOBCO-coach help ik perfectionisten, stresskippen en pleasers naar rust in hun hoofd en lijf. Mijn coachstijl kun je omschrijven als invoelend, aandachtig, spiegelend en doortastend.

    Ik begeleid mensen die altijd aanstaan, eindeloos uitstellen, wiens Innerlijke Criticus overuren draait, die de lat torenhoog leggen en waarbij piekeren voor plafonddienst zorgt.

    Ik kwam 12 jaar geleden in aanraking met WordPress & IT en heb sindsdien van meerdere WordCamps en Meetups mee mogen genieten. Hierdoor heb ik een goed beeld gekregen van de stressoren in de IT.

    Om mijn eigen stresskip in bedwang te houden geef ik regelmatig toe aan mijn verslaving aan frisse berglucht en snowboarden.

  • Yvette Nikolov