WordCamp Nederland 2022

WCNL 2016, een terugblik

Officiële hashtag: #WCNL

Werkte je al met WordPress in 2016? En was je ook aanwezig bij het grootste Nederlandstalige WordPress event tot nu toe? Vandaag maken we een sprongetje in de tijd en blikken we terug op een aantal presentaties van WordCamp Nederland 2016!

Over WCNL 2016

In 2016 kwamen we met ruim 400 WordPressers bij elkaar in Supernova, het buitenaardse gedeelte van de Jaarsbeurs in Utrecht. Na een drukbezochte contributor day volgende twee dagen bomvol presentaties. Tussen de presentaties door was er natuurlijk ook tijd en ruimte voor het ontmoeten van elkaar, en we sloten het evenement gezamenlijk af met een dikke afterparty met DJ!

Waar ging het over?

We kunnen hier natuurlijk niet alle 36 presentaties uitlichten. Daarvoor verwijzen we je naar wordpress.tv. Maar om je een beetje inspiratie te geven om je aan te melden als spreker, hebben we hier een klein overzicht van een aantal presentaties.

Lang leve de klant: haal meer uit je WordPress business!

In haar presentatie vertelde Manuela van Prooijen hoe je je bestaande klanten optimaal kan bedienen zodat je niet steeds nieuwe klanten binnen hoeft te halen. Haar tips gebruiken we zelf nog dagelijks!

Manuela van Prooijen met Lang leve de klant

A successful WooCommerce site

Robert van Eekhout, oprichter en eigenaar van Van Ons, vertelt in deze presentatie over de website die zij hebben gebouwd voor het Nederlandse kinderwagenmerk Joolz. Hoe hebben ze er in minder dan twee jaar voor gezorgd dat de oude webshop is omgetoverd tot een ongekend succes? Robert deelt de geheimen!

Robert van Eekhout: A successful WooCommerce site

The secret sauce for writing reusable code

Heb jij ook het gevoel dat je de hele dag code aan het copy/pasten bent? In deze presentatie laat Alain Schlesser zien hoe het anders kan door het gebruik van config files.

Alain Schlesser: The secret sauce for writing reusable code

Trends In Online Payments – From Donations To Recurring Payments

Deze presentatie van David de Boer heeft een bijzonder plaatsje in ons hart, omdat het de laatste keer was dat ervaren spreker en vaste bezoeker David op een WordCamp Nederland stond. Op 22 juli 2020 is David op veel te jonge leeftijd overleden.

David sprak altijd over online betalen, daar lag zijn passie. Ook in deze keynote vertelde hij over de toekomst van online betalen. In 2016 waren ‘recurring payments’ (automatische betalingen) namelijk nog helemaal niet zo vanzelfsprekend in Nederland.

David de Boer: Trends In Online Payments – From Donations To Recurring Payments

How To Write An Awesome AND SEO-Friendly Blogpost

Klanten zijn belangrijk, de techniek is belangrijk, maar een website kan natuurlijk niet zonder goede inhoud. In deze keynote legt Dr. Marieke van de Rakt in een paar duidelijke stappen uit hoe je een goede en SEO-vriendelijke blogpost schrijft. Het praatje mag dan uit 2016 komen, de inhoud is vandaag de dag nog steeds relevant!

Marieke van de Rakt: How To Write An Awesome AND SEO-Friendly Blogpost

En nu jij!

Is je opgevallen hoe divers de presentaties zijn die op WCNL 2016 zijn gegeven? Mooi! Ook in 2022 willen we namelijk graag een programma neerzetten met een grote diversiteit qua onderwerpen en sprekers. En daarom zijn we dus op zoek naar jouw verhaal.

Aan welke vette projecten heb jij recent gewerkt? Of welke nieuwe techniek heb je (bijna) onder de knie? Zijn er ontwikkelingen in je vakgebied waar we alles over moeten weten? Of zie je juist dat er meer aandacht moet zijn voor de basis?

Alle praatjes zijn welkom, dus meld je vandaag nog aan als spreker!

Sta jij op 15 of 16 september op ons podium?

WordCamp Nederland 2022 is over. Check out the next edition!