WordCamp Nederland 2022

Meld je aan als spreker

Officiële hashtag: #WCNL


This page is also available in English

Voor WordCamp Nederland 2022 zijn we weer opzoek naar sprekers! Dit jaar zal #WCNL plaatsvinden op donderdag 15 en vrijdag 16 september in Burgers’ Zoo in Arnhem. We verwachten dit jaar meer dan 400 designers, developers, ondernemers, marketeers, bloggers en docenten met een passie voor WordPress vanuit Nederland en daarbuiten!

Sprekers kunnen zich vanaf nu aanmelden om te komen spreken!

Opzet en richtlijnen workshops en presentaties

We willen een gevarieerd en interactief programma aanbieden. Daarom hebben we de volgende 3 formats opgezet:

Presentatie

Een presentatie duurt 40 minuten, inclusief het beantwoorden van eventuele vragen. We raden je daarom aan om ongeveer 10 minuten te reserveren voor vragen uit het publiek.

Lightning talk

Een lightning talk duurt 10 minuten. We zien hier graag case studies: Wat was het probleem? Hoe heb je dat aangepakt? Wat zijn leermomenten die je wilt delen?
Bij een lightning talk is er doorgaans geen ruimte voor vragen.

Workshop

Een workshop duurt 1,5 tot 2 uur. Het is de bedoeling dat deelnemers hier na een korte uitleg zelf aan de slag gaan. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat je zelf de volledige tijd aan het woord bent. Daar hebben we de presentaties voor.

Wat voor sprekers zoeken we?

Het maakt niet uit of je veel of weinig ervaring hebt als spreker. Onze insteek is dat iedereen wat te vertellen heeft. Voor minder ervaren sprekers hebben we ervaren sprekers beschikbaar die je graag helpen met de voorbereiding.

Wij zijn op zoek naar presentaties en workshops die goed gepresenteerd zijn als een verhaal, dieper in gaan op een specifiek onderwerp of techniek, maar toch het publiek geïnspireerd houden. We willen dat bezoekers na het evenement enthousiast en gemotiveerd zijn om een nieuwe techniek in te duiken, een nieuwe bedrijfsstrategie toe te passen of meer betrokken te worden bij de WordPress community.

Heb je al een tof idee? Meld je dan nu aan via onderstaand formulier.

Deadline aanmeldingen

Geef bij je aanmelding aan in welke taal je jouw presentatie kan/wilt geven (Nederlands, Engels, beide). Als je beide kan en wilt doen kiezen wij de taal aan de hand van het programma. We streven naar een goede balans tussen Nederlandse en Engelse presentaties, waarbij de nadruk zal liggen op het Nederlands.

Voel je vrij om meerdere aanmeldingen te doen als je meer dan één idee hebt. Wij kiezen dan de presentatie die het beste past bij het programma. Wij verzoeken je vriendelijk om één presentatie/idee per aanmelding te doen.

Je aanmelding dient uiterlijk 1 juni 2022 bij ons binnen zijn. Wij nemen in de week van 20 juni contact op met alle kandidaten. Alle belangrijke data hebben we overigens verzameld in een handige tijdlijn. Oh, en wacht nog even met een kaartje kopen! Alle goedgekeurde sprekers krijgen een gratis kaartje voor het evenement.

Aanmeldformulier

We hebben je WordPress.org gebruikersnaam nodig om je als spreker te kunnen registreren op de site. Heb je nog geen account? Maak deze dan aan op WordPress.org.

Wat voor soort presentatie heeft je voorkeur? Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.(vereist)

In welke taal wil je je presentatie geven?(vereist)

WordCamp Nederland 2022 is over. Check out the next edition!