WordCamp Nederland 2022

Waarom het leuk is om op WordCamp Nederland te spreken

Officiële hashtag: #WCNL

silhouet van een maki met op de achtergrond een opkomende zon

Op 15 en 16 september 2022 vindt voor het eerst sinds 2016 weer een WordCamp Nederland plaats. Spreken op een WordCamp verandert je leven. Dit is nogal een uitspraak maar het is écht waar. Spreken op een WordCamp kan behoorlijk wat in beweging brengen: je carrière, nieuwe vrienden, een nieuw zakelijk netwerk. Spreken op WordCamp Nederland zorgt dat er deuren voor je open gaan. Grijp je kans en meld je nu aan als spreker! Twijfel je nog? In dit artikel geven we je 5 redenen waarom het een goed idee is om je op te geven.

1. Het is goed voor je (zakelijke) netwerk

Spreken op een WordCamp helpt je bij het leggen van nieuwe zakelijke contacten. Dat kan een nieuwe opdrachtgever zijn, of juist iemand die jou helpt bij een project, zoals bijvoorbeeld een developer, designer of SEO-specialist.

2. Je kunt je kennis delen

Iedereen heeft iets te vertellen! Of het een persoonlijke ervaring is, iets technisch, een case study… Bij WordCamps draait het om het delen van kennis. Het hoeft niet per sé over WordPress te gaan. Het kan ook over content, design, SEO, marketing, bedrijfsvoering, snelheid of, het thema van dit congres, duurzaamheid gaan.

Op WordCamp.tv vind je veel opnames van eerdere presentaties uit Nederland, maar ook internationaal.

3. Je leert er zelf ook van

Vind je zelf dat je niet kunt presenteren? De WordPress community is het fijnste publiek dat je je kunt wensen! De bezoekers van jouw presentatie of workshop willen dat jij succesvol bent en zullen je volledig steunen. Heb je geen sprekerservaring? Geen nood. We stellen mentoren beschikbaar die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je presentatie.

4. Je kunt een rolmodel zijn

WordCamps zijn divers en inclusief. Niet alleen voor deelnemers, maar ook voor sprekers. Voor groepen die minder goed worden vertegenwoordigd in technische beroepen is het belangrijk dat zij mensen op het podium zien staan waarin zij zich kunnen herkennen. Daarom moedigen wij vooral mensen uit ondervertegenwoordigde groepen aan zich aan te melden als spreker.

5. Je krijgt er familie bij

Zoals Remkus de Vries op Contributor Day tijdens WordCamp Europe in Belgrado zei: “Je komt voor de software, maar je vertrekt met familie”. En misschien is dat wel de allerbelangrijkste reden om te spreken op WordCamp Nederland.


Veelgestelde vragen over spreken tijdens WordCamp Nederland

Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen over het spreken op WordCamp Nederland toegevoegd. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Tot wanneer kan ik me aanmelden als spreker?

Je kunt je tot begin juni aanmelden. Bekijk de tijdlijn voor de actuele sluitingsdatum.

Krijg ik een vergoeding voor het spreken?

Wij kunnen sprekers geen vergoeding geven voor het deelnemen aan WordCamp Nederland. Het congres wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd, inclusief de sprekers. Indien reis- of verblijfskosten een drempel zijn om je aan te melden, dan kun je mogelijk gebruik maken van het Yoast Diversity Fund.

Zijn er andere voordelen voor mij als spreker?

Ja zeker! Je krijgt een gratis ticket voor beide dagen van het congres. Daarnaast krijg je ook een uitnodiging voor het bedankt-diner op woensdagavond 14 september.

Wanneer hoor ik of ik als spreker ben geselecteerd?

Eind juni ontvang je een e-mailbericht als je geselecteerd bent. Wacht dus nog even met het kopen van een kaartje. Bekijk de tijdlijn voor de definitieve communicatie/sluitingsdata.

WordCamp Nederland 2022 is over. Check out the next edition!