WordCamp Nederland 2022

Meld een community event aan

Officiële hashtag: #WCNL


Op donderdag 15 en vrijdag 16 september komen 500 WordPress specialisten, gebruikers en ondernemers bij elkaar in het Safari Meeting Centre in Burgers’ Zoo, Arnhem.

Het is 6 jaar geleden dat er voor het laatst een WordCamp Nederland georganiseerd werd. Als organisatie staan we te popelen om de community weer live bij elkaar te brengen. Dit enthousiasme is ook hoorbaar in de community zelf; iedereen kan niet wachten om elkaar weer te zien. Om te zorgen dat daar meer dan genoeg gelegenheid voor is, zijn er de community events!

Wat zijn Community Events?

WordCamps zijn hele toegankelijke en relaxte conferenties. Daar vestigen we dit jaar extra de aandacht op door in de middagen meer te bieden dan alleen sprekers-sessies en workshops. Zoals mede-organisator Remkus de Vries zei op contributor day in WordCamp Europe Belgrado: “Je komt voor de software, maar je vertrekt met familie”.

We willen je kennis laten maken met zoveel mogelijk andere bezoekers en daarom vragen we je om community events te organiseren. Denk hierbij aan ontspannen (buiten)-activiteiten die goed werken in groepsverband. Zoals bijvoorbeeld:

  • Een klein volleybaltoernooi
  • Een gezamenlijke yogasessie
  • Een les akoestische gitaar
  • Een speurtocht door de dierentuin
  • Een interessante rondleiding door Arnhem

Hierin is van alles mogelijk. We hebben bij Burgers’ Zoo de ruimte om wat buitenactiviteiten te organiseren in een stuk bos en we kunnen als bezoekers altijd het park in en uit. Daarbij ligt Burgers’ Zoo aan een van de grootste stadsparken van Gelderland. Let hierbij wel op dat we te gast zijn in Burgers Zoo’ en het dus niet een activiteit kan zijn die andere gasten tot last is.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Stel; je hebt het fantastische idee om mensen mee te nemen op een hardlooproute door Park Zypendaal, naast Burgers’ Zoo. Fantastisch! Meld dan hieronder jouw idee aan. Vervolgens kijken we of wij als organisatie hiervoor nog dingen moeten regelen om jouw event te realiseren (bijvoorbeeld een ruimte waar jullie je even om kunnen kleden). Het kan zijn dat we een idee afwijzen omdat het niet praktisch uit te voeren valt. Denk daarom simpel! We kunnen een hoop regelen in korte tijd, maar we hebben ook nog de rest van de conferentie te organiseren 🙂

Als jouw event akkoord is spreken we een datum en tijd af waarop jouw event plaats gaat vinden. Op de conferentie zelf komt een groot prikbord te staan waar de events op komen te hangen. We zorgen ook dat het event op de website zichtbaar is.

Het is aan jou om je event verder te promoten. Uiteraard vermeld je in de beschrijving of er bepaalde zaken meegenomen moeten worden door de deelnemers (zoals hardloopschoenen of een volleybal). Gebruik bij je promotie op social media de hashtag #WCNL2022, zodat deze duidelijk vindbaar zijn.

Jouw community event aanmelden

Als jij een idee aanlevert voor een community event voor WordCamp Nederland 2022 dan zal de organisatie zo goed mogelijk helpen om jouw event te realiseren. We reageren binnen 2 weken op je aanmelding.

WordCamp Nederland 2022 is over. Check out the next edition!