De leukste manier om bij te dragen aan WordPress

een school sardientjes

“Maar ik ben geen developer” is een reden die we nog steeds regelmatig terugkrijgen als we met mensen praten over bijdragen aan WordPress. Onze standaard reactie op deze vraag is vrij simpel: “Maar waarom kom je niet een keer vrijwilligen op een WordCamp?”

WordCamp is een jaarlijks evenement gewijd aan WordPress en het omliggende ecosysteem van plugins, thema’s, hosting en dienstverlening. Daarmee trekt het een breed scala aan mensen. Hoewel veel mensen WordCamps bijwonen om kennis op te doen en te netwerken, biedt het evenement ook een geweldige kans om vrijwilligerswerk te doen en actief bij te dragen aan het WordPress-project. Immers; helpen met kennis verspreiden, netwerken sterker maken en ideeën uitwisselen maakt alles beter. En alles waar je aandacht aan geeft groeit.

Betekenisvolle bijdrage

Vrijwilligen op een WordCamp stelt je in staat om een directe en betekenisvolle bijdrage te leveren aan het WordPress-project. Vrijwilligers verzorgen verschillende belangrijke taken, zoals het assisteren bij registratie, het begeleiden van sprekers, het helpen bij de opbouw van de locatie en nog veel meer. Dit alles heeft als doel om het evenement zo soepel mogelijk te laten verlopen en bied anderen de kans om te genieten van een geweldige ervaring.

Het WordPress-project is gebouwd op de principes van open source en samenwerking, en vrijwilligerswerk is een integraal onderdeel van het hele ecosysteem. Door vrijwilligerswerk te doen, laat je zien dat je toegewijd bent aan de gemeenschap en de groei van WordPress ondersteunt.

En tegenover dit harde werkt staat een unieke kans om te netwerken en te leren van andere WordPress-enthousiastelingen. Daarnaast kan het ook deuren openen naar nieuwe kansen, variërende van het spreken op een toekomstige WordCamp tot het ontvangen van aanbiedingen voor samenwerking.

Save the best for first:

Maar het leukste van vrijwilligen op een WordCamp is het speaker-sponsor diner waarbij er, vaak voorafgaand aan het evenement, getafeld wordt met iedereen die niet als een bezoeker betrokken is bij het evenement. Het is niet alleen een zeer ontspannen en informele manier om elkaar te spreken, maar het is daarnaast ongetwijfeld de béste manier om connecties te leggen met de WordPress gemeenschap.