WordCamp Nederland 2022

Dagje of paar uurtjes over in Arnhem? Met deze tips vermaak je je prima!

Officiële hashtag: #WCNL

WordCamps zijn heerlijk informele evenementen, waar je van alles leert en veel nieuwe mensen ontmoet. Maar laten we eerlijk zijn, na ruim twee jaar COVID zijn we al die prikkels niet meer gewend. Het kan dan fijn zijn om wat extra lucht in je WordCamp planning in te bouwen. Kom bijvoorbeeld de dag ervoor alvast naar Arnhem. Of plak er een dagje me-time achteraan. Even achter dat scherm vandaan. En misschien kun je met een groepje afspreken om samen de stad of de omgeving te ontdekken. Een superwaardevolle investering in jezelf. Of in je netwerk. Hieronder wat tips van Arnhem insiders.

Ff wat prikkels kwijt? Duik het Sonsbeek Park in

Niets zo kalmerend voor je zintuigen als een natuurlijke omgeving. Laat je ogen lekker een tijdje over het water of richting de bomen tot rust komen. In alle rust of stilte of tijdens een goed gesprek. 

Gek op geschiedenis? 

Dan kun je in en rond Arnhem je hart ophalen. Niet alleen heeft Arnhem een prachtige historische binnenstad, je kunt ook op andere manieren het verleden ontdekken.

Operation Market Garden

In 1944 vond een van de grootste geallieerde operaties uit de Tweede Wereldoorlog plaats: Operation Market Garden. Er zijn in en rond Arnhem diverse wandelroutes uitgezet waar je hier meer over leert. Daarnaast kun je het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek en Airborne at the Bridge in Arnhem bezoeken.

Openlucht Museum

Wil je een beeld krijgen van hoe mensen vroeger leefden, dan is het museumpark van het Arnhemse Openlucht Museum een aanrader. 

Arhem Underground

Onder de winkels in het centrum van Arnhem liggen zo’n 39 eeuwenoude kelders. Die kelders zijn ook nog eens allemaal met elkaar verbonden. Sinds 2001 zijn de gerestaureerde kelders opengesteld voor het publiek. Op woensdag, vrijdag en zaterdagmiddag om 14:00 kun je deze kelders bezoeken.

Art & Culture

Museum Arnhem

Geen betere manier om design inspiratie op te doen dan het bezoeken van een museum met kunst. Kleuren. Patronen. Structuren. Feest voor je zintuigen. Museum Arnhem is gespecialiseerd in (inter)nationale moderne en hedendaagse kunst

(Wannabe) Style icon? 

Wist je dat een deel van de wijk Klarendal is omgedoopt tot het Modekwartier? Er zijn veel ontwerpers en andere creatievelingen neergestreken. In hun winkels en ateliers is allerlei unieks te vinden.  

Kortom, de keuze is reuze!

We denken dat Arnhem naast een superleuk evenement nog veel meer te bieden heeft. Dus pak die kans, en geef jezelf dat kadootje. Al is het maar voor een uurtje. 

WordCamp Nederland 2022 is over. Check out the next edition!