WordCamp Nederland 2022

Fotosafari met Roy

Officiële hashtag: #WCNL


tl;dr

Foto door Roy Tanck

Datum: 16 september 2022
Tijd: 14.00u – 15.45u
Locatie: Verzamelen bij de registratiebalie van WCNL
Max aantal deelnemers: 8
Aanmelden: ja, vooraf via dit formulier of op de dag zelf bij de start (als er nog plek is).
Benodigde ervaring:
Organisator: Roy Tanck

Uitgebreide informatie

Wat gaan we doen?

Vind je fotograferen leuk? Ga dan mee op fotosafari door Burgers’ Zoo! Onder begeleiding van ervaren hobbyfotograaf Roy Tanck gaan we een aantal gebieden van de Zoo bezoeken om daar de dieren vast te leggen. Roy geeft tips over compositie, techniek en alles wat verder nodig is om mooie dierentuinfoto’s te maken.

Wat heb je nodig?

Een camera die een beetje kan zoomen. Het is handig als je camera handmatig ingesteld kan worden (denk aan diafragma, sluitertijd, etc), maar ook zonder die mogelijkheid kun je mooie foto’s maken. Heb je een camera met verwisselbare lenzen? Neem dan in elk geval de lens mee met de langste brandpuntsafstand.

Denk ook aan het opladen van je (reserve-)batterij, en aan een geheugenkaartje met voldoende lege ruimte. Een statief is niet nodig.

De meeste mobiele telefoons hebben helaas geen optische zoomlens. Dat maakt het heel lastig om dieren “dichterbij te halen”.

Mooie foto’s gemaakt?

Deel ze dan op Twitter met de hashtag #WCNLSafari , en upload ze naar de pas gelanceerde WordPress Photo Directory (https://wordpress.org/photos/). Daar zijn nog veel te weinig olifanten, leeuwen, neusberen en stokstaartjes te vinden.

Heb je een vraag over dit community event, dan horen we dat graag via ons contactformulier.

WordCamp Nederland 2022 is over. Check out the next edition!