WordCamp Nederland 2022

Meld je aan als vrijwilliger (Gesloten)

Officiële hashtag: #WCNL


giraf, zebra, olifant, sprinbok en een arend voor een opkomende zon

Gesloten

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden als vrijwilliger voor WCNL 2022. Je kan je natuurlijk nog een kaartje kopen om deel te nemen!

Heb je nog vragen over wat het inhoudt om vrijwilliger te zijn? Of andere dingen die je eerst kwijt wilt voor je je aanmeldt? Stuur dan een mail naar vrijwilligers@wordcamp.nl.

Wat verwachten we van je?

Het werk van vrijwilligers is erg belangrijk voor het slagen van WCNL. Daarom zijn er een aantal specifieke richtlijnen:

  • We vragen je om maximaal twee halve dagen of 1 hele dag vrijwilliger te zijn. Zo houd je genoeg tijd over om ook als bezoeker deel te nemen aan WCNL.
  • Op donderdag 15 september wordt er ’s ochtends vroeg (waarschijnlijk om 07.30 uur) een vrijwilligersoriëntatie gehouden. We willen je hier graag bij hebben zodat we uit kunnen leggen waar alle zalen zijn en welke plekken nog meer van belang zijn.
  • Probeer tijdens WCNL zo behulpzaam mogelijk te zijn voor bezoekers. Houd je aan de gedragscode en stel de organisatie op de hoogte als onze aandacht ergens vereist is.

Wat krijg je van ons?

Naast richtlijnen is het natuurlijk ook belangrijk om lol te hebben en iets te leren.

  • Je krijgt een kijkje achter de schermen van het evenement wat heel waardevol is als je zelf ook een keer een meetup of WordCamp wilt organiseren.
  • Je leert nieuwe mensen kennen die net zo’n fan van WordPress zijn als jij. Goed voor je (zakelijke) netwerk, maar ook een mooie gelegenheid om nieuwe vrienden te maken.
  • Op woensdagavond 14 september organiseren we een Bedankt-diner waar sprekers, sponsors en vrijwilligers met elkaar in contact worden gebracht. Hier ben je van harte welkom.

Kortom: hard werken met een flinke dosis gezelligheid!

Welke taken zijn er?

Registratie

Bij de registratiebalie heet je iedereen hartelijk welkom op WordCamp Nederland. Je bent verantwoordelijk voor het registreren van de aanwezigheid van bezoekers en het uitgeven van de naambadges. Daarnaast help je bezoekers, sprekers en vrijwilligers op weg met relevante informatie.

Room manager

Als room manager ben je verantwoordelijk voor het goede verloop van de conferentie in jouw zaal. Je zorgt dat de presentaties op tijd beginnen en eindigen, stuurt -waar nodig- de emcee, doorkeeper, mic runner en workshopassistent aan.

MC

Als MC ben je degene die op het podium staat om de sprekers aan te kondigen, het stellen van vragen te begeleiden en belangrijke informatie over het evenement te delen met de bezoekers. Dat doe je door de dag op een leuke manier aan elkaar te praten.

Doorkeeper

Een aantal ruimtes heeft een beperkt aantal plaatsen. Als doorkeeper zorg jij ervoor dat de ruimtes worden gesloten als ze vol zijn om zo de veiligheid van de deelnemers te waarborgen. Verder zorg je ervoor dat bezoekers die de zaal in willen tijdens een presentatie dit zachtjes doen zodat de spreker niet gestoord wordt.

Mic runner

Een vraag stellen in een grote zaal is onmogelijk zonder goede microfoon. Als mic runner zorg je dat de microfoon op het juiste moment bij de deelnemer is die een vraag wilt stellen. Je wordt hiervoor aangestuurd door de room manager en de MC.

Workshopassistent

Als workshopassistent begeleid je de workshophost (spreker) waar nodig.

Vragen?

Heb je nog vragen over wat het inhoudt om vrijwilliger te zijn? Of andere dingen die je eerst kwijt wilt voor je je aanmeldt? Stuur dan een mail naar vrijwilligers@wordcamp.nl.

WordCamp Nederland 2022 is over. Check out the next edition!