Annelies Verhelst

Annelies Verhelst werkt als teamlead en adviseur digitale toegankelijkheid voor het bureau Digitaal Toegankelijk. Hier helpt ze klanten als diverse gemeentes, ASML, de Postcode Loterij en web agency’s met toegankelijker worden.

Hiervoor was ze ruim 15 jaar werkzaam in de marketing en heeft een technische studie gedaan. Al tijdens haar studie ontdekte ze dat ICT totaal niet toegankelijk of zelfs maar begrijpelijk is voor de meeste mensen.

Tijdens haar loopbaan als marketeer op diverse vlakken kwam daar bovenop dat het doelgroep-denken van veel organisaties grote groepen mensen uitsluit. Met als gevolg dat veel websites, apps, diensten en producten soms zelfs bewust ontoegankelijk zijn.

En dat moet echt anders. Iedereen moet kunnen meedoen. Annelies praat er graag over, net als over haar twee katten en de mooie stad (Haarlem) waar ze woont.

Koop een ticket

WordCamp Nederland bezoeken? Koop dan een ticket! WordCamp Nederland 2024 zal plaatsvinden in Madurodam, Den Haag op vrijdag 27 en zaterdag 28 september 2024.

Presentaties