Mitchell Leber

Mitchell Leber

Hoi ik ben Mitchell, maar Mitch mag ook. Uit hartje Rotterdam natuurlijk! Ik ben de designer voor WordCamp Nederland 2024. Het is een hele klus om een mooie branding neer te zetten voor een conferentie, poeh…. Daarnaast help ik Rob met de content en het beheren van de website.  

Wat doe je voor werk?

Ik heb ongeveer 7 jaar bij Level Level gewerkt als Digital Designer, vanuit daar ben ik de WordPress community ingerold.

Nu werk ik voornamelijk als  brand- en webdesigner bij mijn eigen bedrijf Zweihänder.

Kort gezegd, ik maak merk identiteiten, zoals logo’s tot complete merken, met alles er op en er aan. Logo’s, typografie, visuele elementen, illustraties tot in de diep gewortelde brand strategie. Hierbij ontwerp en ontwikkel ik ook websites, van one-pagers tot uitgebreide webshops, waar ik de huisstijl in door vertaal.

Daarnaast lever ik digital/graphic designs waar ik visueel aantrekkelijke en functionele ontwerpen maak – zoals social media templates, presentaties, posters, packaging tot aan de vormgeving van fysieke boeken, you name it. Lekker creabea. 😉

Wat doe je qua hobbies/buiten werk?

Werken… Nee grapje. Ik ben altijd wel creatief bezig, maar ik vind het fijn om lekker vaak weg te gaan met de camper of naar verre landen en zoveel mogelijk cultuur op te snuiven in een te korte tijd. Verder hou ik van hiken, ben ik niet vies van een potje gamen, Digitaal of fysiek, en zit ik graag buiten op een terrasje.  

Waarom heb je je aangemeld voor WCNL org?

Ik ga nu al een aantal jaar naar WordCamps, hier heb ik ook wat talks gegeven, waaronder een hoogtepuntje: De bloody mainstage van WCEU23. Maar naast het geven van talks, leek het mij tof om een mooie identiteit te ontwikkelen voor een WordCamp,. van logo, visuele huisstijl tot de website. Het hele plaatje.

Is toch kicken om een totale conferentie te ontwerpen? En zo kan ik ook iets terug doen voor de community. Ik heb wat meegeholpen met WCNL23, en er kwam een positie vrij voor WCNL24. Die pakte ik natuurlijk met beide handen aan! En, wat vinden jullie ervan?