Oproep voor vrijwilligers

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 november verwachten we ongeveer 350 WordPress specialisten, gebruikers en ondernemers in Madurodam, Den Haag. Naast de organisatie, hebben wij hiervoor natuurlijk ook vrijwilligers nodig om er weer een fantastisch evenement van te maken.

Aanmelding is gesloten.

Deze pagina wordt bewaard voor archiefreferentiedoeleinden

Direct naar de rollen

Vrijwilliger worden bij WordCamp Nederland?

Als vrijwilliger zorg je ervoor dat WordCamp Nederland een onvergetelijke WordCamp wordt. Je helpt bijvoorbeeld mee met de registratie van de bezoekers of het begeleiden van sprekers. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor de bezoekers.

Nadat we de aanmeldingen voor de vrijwilligers hebben ontvangen, maken we een taakverdeling. Hierbij houden we rekening met je voorkeuren.

Waarom vrijwilliger worden een WordCamp?

Als vrijwilliger draag je op een unieke manier bij aan de WordPress community. Het is een laagdrempelige manier om andere deelnemers, sprekers en sponsoren te leren kennen. Daarnaast krijg je een kijkje achter de schermen, gratis toegang tot WordCamp Nederland én Madurodam, eet je een hapje mee tijdens het Bedankt-diner en is het vooral gewoon heel erg gezellig.

Rollen en verantwoordelijkheden.

Het organiseren van een groot evenement als WordCamp Nederland brengt veel taken met zich mee om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Bekijk de vrijwilligersfuncties voor meer informatie over wat onze vrijwilligers gaan doen, er zit vast iets voor jou bij:

Registratie 📝

Bij de registratiebalie heet je iedereen hartelijk welkom op WordCamp Nederland. Je bent verantwoordelijk voor het registreren van de aanwezigheid van bezoekers en het uitgeven van de naambadges. Daarnaast help je bezoekers, sprekers en vrijwilligers op weg met relevante informatie.

Begeleiding sprekers / Doorkeeper :raising_hand:

Je zorgt ervoor dat de sprekers op tijd bij de zaal is, zorgt ervoor dat de sprekers op hun gemak zijn, glaasje water op het podium klaar staat etc. Tijdens de presentaties ben je de doorkeeper en zorg jij ervoor dat de ruimtes worden gesloten als ze vol zijn om zo de veiligheid van de bezoekers te waarborgen. Verder zorg je ervoor dat bezoekers die de zaal in willen tijdens een presentatie dit zachtjes doen zodat de sprekers niet gestoord wordt.

Room Manager / Mic Runner / Timekeeper :office_worker:

Als room manager ben je verantwoordelijk voor het goede verloop van de conferentie in jouw zaal. Je zorgt dat de presentaties op tijd beginnen en eindigen, stuurt de MC, de begeleider van de sprekers en de doorkeeper aan.

MC (Master of Ceremonies) 🎤

Vind je het leuk om op het podium te staan, sprekers aan te kondigen en het publiek te enthousiasmeren? Als MC ben je degene die op het podium staat om de sprekers aan te kondigen, het stellen van vragen te begeleiden en belangrijke informatie over het evenement te delen met de bezoekers. Dat doe je door de dag op een leuke manier aan elkaar te praten.

Workshop Assistent 🙋

Als workshop assistent begeleid je de workshop host (spreker) waar nodig.

Foto- en/videograaf 📸

Is fotograferen of filmen jouw hobby of professie en en wil je deze dag sfeervol voor ons in beeld brengen? Dan komen we graag met je in contact. Jij brengt de dag (van inloop, tot workshop en borrel) in beeld en zorgt ook voor nabewerking en montage. Eigen (video)materiaal is zeker geen must. De organisatie van Wordcamp stelt materiaal, zoals een camera, ter beschikking.

Techniek :computer:

Je zorgt ervoor dat de techniek in de ruimtes in order zijn: voor, tijdens en na de presentaties.

‘Vliegende kiep’ :runner:

Het kan natuurlijk voorkomen dat er onverwachts op een bepaalde plek meer handen nodig zijn dan verwacht. Je springt graag bij -waar nodig- is, je bent flexibel en kunt snel schakelen tussen verschillende taken

En? Zit er iets voor je bij? Meld je dan alvast aan

Wat verwachten wij van je?

Het werk van vrijwilligers is erg belangrijk voor het slagen van WordCamp Nederland. Daarom zijn er een aantal specifieke richtlijnen:

  • We vragen je om maximaal twee halve dagen of 1 hele dag vrijwilliger te zijn. Zo houd je genoeg tijd over om ook als bezoeker deel te nemen aan WordCamp Nederland.
  • Probeer tijdens WordCamp Nederland zo behulpzaam mogelijk te zijn voor bezoekers.
  • Houd je aan de gedragscode en stel de organisatie op de hoogte als onze aandacht ergens vereist is.
    We verwachten dat je vriendelijk, attent en respectvol bent.

Wat krijg je van ons?

Naast richtlijnen is het natuurlijk ook belangrijk om lol te hebben en iets te leren.

  • Op donderdagavond 28 november 2024 organiseren we een ‘Bedankt-diner’ waar sprekers, sponsors en vrijwilligers met elkaar in contact worden gebracht. Een mooie gelegenheid om elkaar alvast te leren kennen. Hier ben je van harte welkom.
  • Je krijgt een kijkje achter de schermen van het evenement, wat heel waardevol is als je zelf ook een keer een meetup of WordCamp wilt organiseren.
  • Je leert nieuwe mensen kennen die net zo’n fan van WordPress zijn als jij. Goed voor je (zakelijke) netwerk, maar ook om nieuwe vrienden te maken.

Kortom: hard werken met een flinke dosis gezelligheid!

Vragen?

Heb je nog vragen over wat het inhoudt om vrijwilliger te zijn? Of andere dingen die je eerst kwijt wilt voor je je aanmeldt? Stuur dan een mail naar vrijwilligers@wordcamp.nl.

Word ook vrijwilliger

Zin in? Meld je dan nu aan!