1. Doel

WordCamp Nederland gelooft dat onze community echt open moet zijn voor iedereen. Daarom zijn we toegewijd aan het bieden van een vriendelijke, veilige en gastvrije omgeving voor iedereen, ongeacht geslacht, seksuele geaardheid, handicap, etniciteit, religie, leeftijd, kaste, sociale klasse, voorkeursbesturingssysteem, programmeertaal of teksteditor, onder andere identificerende kenmerken.

Deze gedragscode schetst onze verwachtingen voor het gedrag van deelnemers, evenals de gevolgen voor onacceptabel gedrag.

We nodigen alle sponsors, vrijwilligers, sprekers, bezoekers en andere deelnemers uit om ons te helpen een veilige en positieve conferentie-ervaring voor iedereen te realiseren.

2. Open Source Burgerschap

Een aanvullend doel van deze gedragscode is het bevorderen van open source burgerschap door deelnemers aan te moedigen de relaties tussen wat we doen en de bredere community te erkennen en te versterken.

Om dit doel te dienen, zullen de organisatoren van WordCamp Nederland tijdens het evenement nominaties aannemen voor voorbeeldige burgers en zullen zij na de conferentie geselecteerde deelnemers op de website erkennen.

Als je iemand ziet die een extra inspanning levert om onze community gastvrij en vriendelijk te maken en alle deelnemers aanmoedigt om hun volledige bijdrage te leveren, willen wij dat graag weten. Je kunt iemand nomineren bij de registratiebalie of online via [URL HIER].

3. Verwacht Gedrag

  • Wees attent, respectvol en samenwerkend.
  • Onthoud je van denigrerend, discriminerend of intimiderend gedrag en taalgebruik.
  • Wees alert op je omgeving en je mededeelnemers. Waarschuw de conferentie-organisatoren als je een gevaarlijke situatie of iemand in nood opmerkt.
  • Neem op een authentieke en actieve manier deel. Door dit te doen, help je mee om WordCamp Nederland te creëren en maak je het tot jouw eigen evenement.

4. Onacceptabel Gedrag

Onacceptabel gedrag omvat: intimiderend, intimiderend, beledigend, discriminerend, kleinerend of denigrerend gedrag door elke deelnemer van WordCamp Nederland en gerelateerde evenementen. Alle WordCamp Nederland-locaties kunnen worden gedeeld met leden van het publiek; wees respectvol naar alle bezoekers van deze locaties.

Intimidatie omvat: beledigende verbale opmerkingen met betrekking tot geslacht, seksuele geaardheid, ras, religie, handicap; ongepast gebruik van naaktheid en/of seksuele beelden in openbare ruimtes (inclusief presentatieslides); opzettelijke intimidatie, stalking of volgen; intimiderende fotografie of opnames; aanhoudende verstoring van presentaties of andere evenementen; ongepast fysiek contact en ongewenste seksuele aandacht.

5. Gevolgen van Onacceptabel Gedrag

Onacceptabel gedrag wordt niet getolereerd, of het nu door andere deelnemers, organisatoren, locatiemedewerkers, sponsors of andere bezoekers van WordCamp Nederland locaties is.

Iedereen die wordt gevraagd om te stoppen met onacceptabel gedrag, wordt verwacht hier onmiddellijk aan te voldoen.

Als een deelnemer zich bezighoudt met onacceptabel gedrag, kunnen de conferentie-organisatoren elke actie ondernemen die zij gepast achten, tot en met verwijdering van de conferentie zonder waarschuwing of terugbetaling.

6. Wat te doen als je Onacceptabel Gedrag Ziet of Er Het Slachtoffer Van Bent

Als je het slachtoffer bent van onacceptabel gedrag, merkt dat iemand anders het slachtoffer is van onacceptabel gedrag, of andere zorgen hebt, meld dit dan zo snel mogelijk bij een conferentie-organisator.

Het WordCamp Nederland-team zal beschikbaar zijn om deelnemers te helpen contact op te nemen met de beveiliging van de locatie of de lokale wetshandhaving, om begeleiding te bieden of om anderszins degenen die onacceptabel gedrag ervaren te helpen zich veilig te voelen gedurende de conferentie. Vrijwilligers zullen herkenbaar zijn aan hun unieke WCNL24 t-shirt. Elke vrijwilliger kan je in contact brengen met een conferentie-organisator. Je kunt ook naar de speciale registratiebalie in de lobby gaan en om de organisatoren vragen.

7. Toepassingsgebied

We verwachten dat alle conferentiedeelnemers (sponsors, vrijwilligers, sprekers, bezoekers en andere gasten) zich houden aan deze gedragscode op alle conferentielocaties en bij conferentiegerelateerde sociale evenementen.

8. Contactinformatie

Neem contact met ons op via ons Contact Formulier.

9. Licentie en Toeschrijving

Deze Gedragscode is direct overgenomen van het geweldige werk van Open Source Bridge, maar met de informatie van ons evenement aangepast. Het origineel is beschikbaar bij Open Source Bridge 2018 [archived] en is uitgebracht onder een Creative Commons Attribution-ShareAlike licentie.

Verklaring over Sociale of Aanvullende Evenementen (waar van toepassing)

Sociale en aanvullende evenementen zijn bedoeld om netwerkmogelijkheden en extra educatieve kansen te bieden, evenals een gelegenheid om te ontspannen na een volledige WordCamp. Het moeten ook plaatsen zijn waar deelnemers zich veilig en beschermd kunnen voelen.

We willen dat je plezier hebt op deze evenementen, en we willen dat je dit veilig doet. Als je een schending van de Gedragscode ervaart, een schending ziet, je zorgen maakt over het welzijn, de veiligheid of het gedrag van een andere deelnemer, of een algemene vraag hebt (we begrijpen dat schendingen niet altijd duidelijk zijn!), neem dan onmiddellijk contact met ons op door een WordCamp-organisator te informeren of te e-mailen naar hallo@wordcamp.nl. Voor persoonlijke evenementen, als je hulp nodig hebt of niet in staat bent om comfortabel of veilig jezelf uit een situatie te verwijderen waarin je niet wilt zijn, zullen organisatoren prioriteit geven aan het onmiddellijk en discreet assisteren van je. Enkele voorbeelden zijn: je niet goed voelen; je vervoersarrangementen vallen weg; je bent dronken; je bent alleen of met iemand die je niet vertrouwt; je bent overweldigd; je hebt een schending van de Gedragscode ervaren of gezien. Vraag een nabijgelegen evenementvrijwilliger of organisator om je te helpen.